Bemutatkozás

2013. július 01. és 2015. június 30. között kerül megvalósításra “Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi” – a jánoshalmi kistérség egészségfejlesztési programja című 100%-os támogatottságú pályázat. A megvalósítás során a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-hez integrálva került kialakításra az Egészségfejlesztési Iroda, a hozzá kapcsolódó orvosi rendelővel, váróval. Ezáltal olyan egészségügyi szolgáltató rendszer jött létre, amely előtérbe helyezi az egészséget szolgáló egyéni magatartás formák kialakítását. A pályázat a kistérség lakosainak egészségállapotára vonatkozóan határozza meg az egészségfejlesztési célokat, kapcsolódva a Nemzeti Népegészségügyi Programhoz.

Az Egészségfejlesztési Iroda sokrétű programok szervezésével: egészségnapok, egészségmegőrző előadások, ingyenesen igénybe vehető általános egészségügyi állapotfelmérés és kockázatbecslés, beteg klubok működtetése, felvilágosító előadások tartása, szűrővizsgálatok megszervezése és lebonyolítása, testmozgást ösztönző szabadidős tevékenységek, hagyományos ételek – új ízek – főzés egészségesebben stb… megvalósításával.

A kistérség valamennyi települését bevonva gondoskodik az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjesztésén.

Az egyes programokról tájékoztatást kaphat a Jánoshalmi Egészségfejlesztési Irodában, valamint az iroda facebook oldaláról, a helyi újságokból, plakátokból és szórólapokból!