Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

Általános információk

A Jánoshalmi Járóbeteg-Szakellátó Központ hat szomszédos település, Borota, Hajós, Kéleshalom, Mélykút, Rém és Jánoshalma összefogásának eredményeképpen valósult meg.
A cél az volt, hogy a környéken élő, összesen 22 ezer lakosnak megoldják magas színvonalú, és 20 percen belül elérhető orvosi szakellátását.
A Szakrendelő 200 óra szakorvosi és 60 nem-szakorvosi órában várja a környező települések gyógyulni vágyó lakosait.

Gyönyörűen felújított szakrendelőnkben kultúrált környezetben, légkondicionált várókkal és rendelőkkel, kiváló, új műszerekkel, vizsgáló eszközökkel jól képzett szakorvosokkal és szakdolgozókkal biztosítjuk az ellátást. A jó tömegközlekedési lehetőségek mellett ingyenes parkoló áll pácienseink rendelkezésére, mozgáskorlátozottak akadálymentesen elérhetik szolgáltatásainkat.

Betegirányítás

Intézetünkben központi informatikai rendszert hoztunk létre, amelynek a betegellátást, munkaszervezést segítő integráns része a betegirányító.
A bejárattal szembeni fogadó-munkahelynél munkatársaink a páciens adatainak rögzítését követően a kívánt szolgáltató helyre irányítják a kérést, vagy időpontot egyeztetve előjegyzést adnak.  A rendelőkben a várakozási, előjegyzési listák azonnal megjelennek. A személyi adatok rögzítése nem vesz el a vizsgálati, kezelési időből, a beutalók, receptek írása is meggyorsul.

A betegeket sorszám alapján hívjuk be a vizsgálatokra, a sorszámot hangjelzés kíséretében a rendelők előtti várókban elhelyezett monitorokon jelenítjük meg. A betegek behívása nem érkezési sorrendben, hanem az előjegyzett időpont alapján történik. Szeretnénk felhívni tisztelt betegeink figyelmét, hogy a sorszám nem jelent egyben sorrendiséget.
Informatikai rendszerünk már az előjegyzés pillanatában hozzárendeli a sorszámot a betegekhez, így el?fordulhat, hogy valakinek délután 18:00-ra van időpontja, és az 1-es sorszámmal rendelkezik. Az ellátás során a sürgősségi esetek természetesen előnyt élveznek.

A betegirányító munkatársai információt nyújtanak a rendelések igénybevételének lehetőségeiről, idejéről, helyéről, a várakozók számáról. Nem lehet feladatuk orvosi tanács adása, nem jogosultak sürgősségi kérés elbírálására, ezeket a kéréseket továbbítják. Munkájukat jogszabályokon alapuló intézeti szabályzat határozza meg, melyet nem szeghetnek meg. Természetesen nincs betekintésük a kórlapokba, így vizsgálati eredményről, leletről, véleményről sem adhatnak felvilágosítást. Jogosultságaikat meghaladó feladatokat el kell utasítaniuk.

Beutalás rendje

A beutalás rendjét, az igénybevehető egészségügyi ellátás módját az 1997. évi LXXXIII. Törvény a kötelez? egészségbiztosítás ellátásairól, egységes szerkezetben a végrehajtásról szóló 217/1997. (XII.l.) Korm. rendelet szabályozza. Az egyes osztályok honlapján jelezzük a beutaló szükségességét. Beutaló hiányában a beutaló köteles osztályok csak térítési díj ellenében tudják fogadni a betegeket.