Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

EFOP-3.9.2-16 Pályázati összefoglaló tájékoztató 2

Related image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályázati összefoglaló tájékoztató 2

Az EFOP-3.9.2-16-2017-00057 Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek projekt 2018. február elsejei indulása óta a projekt megvalósítása lassan a vége felé közeledik. A COVID-19 okozta veszélyhelyzet miatt a projekt hosszabbításra került, záró dátuma 2021.10.31.

A projekt korábbi beszámolója óta tovább folytatódtak a jánoshalmi tanulóknak szervezett alábbi projektelemek:

  • Tanulásmódszertan - a tanulókat önálló, hatékony, gondolkodáson alapuló tanulási technikákkal ismerteti meg.

  • Cashflow kurzus - a 10-18 éves tanulók a Cashflow játék segítségével pénzügyi ismereteiket és szemléletüket fejlesztik.

  • Takarékoskodj! klub - a 8-10 éves dákok játékok segítségével történő pénzügyi ismeretének bővítése és a takarékos gazdálkodásra való nevelése a cél.

  • Öko-tábor, mely a környezettudatosságra neveli a diákokat.

A diákok számára újabb programelemek kerültek megvalósításra:

  • Digitális kompetencia fejlesztés – élményalapú módszerek segítségével fejleszti a fiatalok digitális kompetenciáit, digitális eszközhasználatát, a tanulmányi és karriercélok érdekében, valamint az online tevékenységekkel, megjelenéssel és médiahasználattal kapcsolatos veszélyekre és a tudatos információhasználatra hívja fel a résztvevők figyelmét. A foglalkozásokat pszichológusok vezetik.

  • Pályaválasztási tanácsadás – A pályaválasztás előtt álló diákokkal pályaválasztáshoz kapcsolódó "soft skilleket" felmérő asszisztált kérdőív kitöltését követően pályaválasztási tanácsadás szolgáltatást vehetnek igénybe a diákok külső képzett szakértők bevonásával.

  • Ifjúsági klub - a jánoshalmi fiatalok hasznos szabadidőtöltését és közösségépítését szolgáló Ifjúsági klubban az időjárástól függően modern sport-, társas- és partijátékokkal ismerkedhettek meg a résztvevők.

Az egészségfejlesztő előadások tovább folytatódtak, Dr. Hevesi Krisztina és Rubint Réka is tartott előadást a jánoshalmi érdeklődő lakosság számára.

Hogyan mondjak nemet? címmel prevenciós előadássorozatot szerveztünk a függőségekről általános iskolás diákok 4 csoportja, valamint szülők egy csoportja részére.

A Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ dolgozói részére

  • Helyben hiányzó szaktudásnak megszerzésére irányuló egyéni képzésben epidemiológiai szakápoló, integratív mentálhigiénés szakember, szociális asszisztens és személyi edző képesítéseket szereztek.

  • Az egészségügyi dolgozók számára szervezett Infekciókontroll képzést 13 fő végezte el.

  • A Higiénés kompetenciafejlesztő továbbképzésen 10 fő vett részt.

  • További 2 alkalommal (2019.11.28. és 2020.09.08.) került megszervezésre az egészségügyi dolgozók közötti Információcsere nap.