Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

EFOP-3.9.2-16 Pályázati összefoglaló tájékoztató

Related image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályázati összefoglaló tájékoztató

 

Az EFOP-3.9.2-16-2017-00057 Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek projekt 2018. február elsejei indulása óta elérte a pályázati idő felét.

A projekt elemei közül először a Tanulásmódszertan vette kezdetét. A foglalkozássorozat célja, hogy a tanulókat önálló, hatékony, gondolkodáson alapuló tanulási technikákkal ismertesse meg. A cél elérésének érdekében a foglalkozásokon játékos formában történt a gyermekek tanuláshoz szükséges alapképességeinek fejlesztése, a helyes tanulási szokások kialakítása és konkrét tanulási módszerek, technikák bemutatása. A foglakozások csoportonként havonta két alkalommal valósultak meg a helyi iskolákban. Összesen 137 tanuló vett részt, akik az 5. és 6. osztályokból tevődtek össze.

A Cashflow kurzus során a felső tagozatos tanulóknak lehetősége volt a Cashflow játék segítségével pénzügyi szemléletüket fejleszteni és emellett pénzügyi ismeretüket is bővíthették. Az első turnusban 29 diák élt a lehetőséggel. A 2019. szeptemberében indult foglalkozásokon további 51 fő részesült a programban.

A Takarékoskodj! klub 4. osztályosok számára szóló program, mely során a dákok pénzügyi ismeretének bővítése és a takarékos gazdálkodásra való nevelés a cél. Különböző játékok segítségével a pénzkezelést próbálhatják ki változatos módokon. A játékok segítenek a pénzkezelési attitűd kialakításában. Eddig 41 fő vett részt a foglalkozás sorozaton.

Programok között szerepel az Öko-tábor, mely a környezettudatosságra neveli a diákokat ismeretek átadásával és a természeti közeg körbejárása által, a tábor helyszínén. Programok között szerepel a kerékpározás, gyalogtúra, Mini Hungary Park körbe járása és játékos vetélkedő a tábor zárásaként. Az eddigi 4 táborban összesen 97 felső tagozatos tanuló vett részt.

Az első egészségfejlesztő előadást a projektben Zacher Gábor tartotta Drog és alkoholfüggőség témájában, melyet 155 általános iskolás, felső tagozatos diák hallgatott meg.

A Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ dolgozói közül 6 fő egyéni képzésen vesz részt jelenleg is. Ezek között szerepel: epidemiológiai szakápoló, integratív mentálhigiénés képzés és szociális asszisztensi képzés.

Eddig egy alkalommal valósult meg az egészségügyben dolgozók közötti információ csere nap, mely során tapasztalat cserére volt lehetősége az egészségügyben dolgozóknak. 70 fő élt a lehetőséggel.