Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

EFOP-2.2.19-17

Related image

 

 

 

 

 

2018.09.27.

Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ nonprofit közhasznú kft.

 

Sajtóközlemény

Jobb egészségügyi ellátás a jánoshalmi járás lakosai részére

 

A Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft. az EFOP-2.2.19-17 kódszámú „Járóbeteg-szakellátó szolgáltatások fejlesztése” elnevezésű konstrukció keretében 125,08 millió Forint 100%-os mértékű vissza nem térítendő támogatást nyert el. A Központ 2010. decembere óta végez a térségben a közfinanszírozott járóbeteg-szakellátási tevékenységet. A fejlesztés eredményeként megtörténik a járóbeteg-szakellátó központ eszköz infrastruktúrájának modernizálása és cseréje annak érdekében, hogy a jánoshalmi járás lakosai számára biztosítva legyen az emelt szintű járóbeteg-szakellátás elérhetősége.

 

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00077 azonosítószámú „Helyben gyógyulunk” című projekt keretében beszerzésre kerülő eszközök által hatékonyabbá válik majd a gyógytorna és fizioterápia, az ultrahang diagnosztika, a neurológia, a bőrgyógyászat, a sebészet, a belgyógyászat és a szemészeti szakrendeléseken dolgozó szakemberek munkája azáltal, hogy segítségükkel elvégezhető számos olyan vizsgálat, amely mindezidáig csak kórházban vagy magánrendelésen volt elérhető. Használatukkal helyben sokkal nagyobb arányban állítható majd fel végleges és pontos diagnózis és egyszerűbbé válik a kezelések nyomon követése, ezáltal nem lesz szükség magasabb szintű ellátásba irányítani a betegeket. Ennek hatására javul mind a területi kiegyenlítés a szolgáltatásokhoz való hozzáférés tekintetében, mind csökken a társadalmi esélykülönbség.

A 125,08 millió Forint európai uniós támogatás keretében beszerzett eszközök segítségével továbbá elvégezhetőek olyan szűrővizsgálatok, amelyek hatására várhatóan javulnak a térség népegészségügyi mutatói.

A projekt megvalósításának kezdő időpontja 2018.1.15.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2020.01.15.

A fejlesztés eredményeinek hatására a megvalósítás időtartama alatt legalább 2000 fő részesül jobb egészségügyi ellátásban és 10 %-kal csökken a fekvőbeteg-ellátásba továbbküldött betegek száma.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.